Biodiversitet på kirkegårdene
Overalt er der i disse år stort fokus på den grønne omstilling og også i folkekirken er der sat en lang række tiltag i værk. Hos Folkekirken i Aarhus har man blandt andet indgået et samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus om at øge biodiversiteten på kirkegårdene.
Ligesom mange andre steder i det kirkelige landskab, arbejdes der også intensivt med den grønne omstilling i Folkekirken i Aarhus. I Aarhus Nordre provsti har det blandt andet udmøntet sig i et samarbejde med Naturhistorisk Museum Aarhus om biodiversitet på kirkegårdene. Det foreløbige resultat af samarbejdet kan nu læses i rapporten "Biodiversitet i Aarhus Nordre Provsti", som er udarbejdet af museumsinspektør og biolog Morten D. D. Hansen. Rapporten indeholder bl.a. anbefalinger for hver kirkegård i provstiet mhp. at øge biodiversiteten, ligesom man kan finde en række informationer om nyttige vækster og tiltag, der kan være med til at øge artsdiversiteten på kirkegårdene.
Vi [Folkekirken i Aarhus] håber og tror, at rapporten kan bruges som inspiration mange steder i det det kirkelige landskab, men tænker også, at der kan være inspiration at hente for både kommuner, erhvervsliv og formentligt også den private haveejer. Derfor deler vi med glæde rapporten og håber den kan finde anvendelse i mange forskellige sammenhænge.
Læs og download rapporten her: Biodiversitet i Aarhus Nordre Provsti
Artiklen er oprindeligt bragt på Folkekirken i Aarhus' hjemmeside.
Læs også om Ordrup Kirkes mursejlerprojekt her og om Samvirkende Menighedsplejers landsdækkende naturprojekt "Kan myrer spises?" her.