Kirken i naturen
Siden 2018 har Samvirkende Menighedsplejer afholdt det landsdækkende naturprojekt "Kan myrer spises?", som har til formål at øge forståelsen for at færdes i naturen hos børnefamilier med udfordringer. Hvidovre og Risbjerg Kirker deltager i projektet.
”Hvidovre Kirke er 'Grøn Kirke', dvs. vi har fokus på klima og miljø i alt fra gudstjenester til affaldssortering. Jeg har naturen med i tanker og handling i næsten alt mit arbejde.”
Det fortæller Eva K. Østerlind, sognepræst fra Hvidovre Kirke, som sammen med Risbjerg Kirke deltager i Samvirkende Menighedsplejers naturprojekt for børnefamilier med udfordringer.
Siden 2018 har Samvirkende Menighedsplejer i samarbejde med Friluftsrådet afholdt det landsdækkende naturprojekt "Kan myrer spises?" som har til formål at øge forståelsen for, glæden ved samt interessen for at færdes i naturen hos børnefamilier med udfordringer, der mangler overskud til selv at komme afsted.
Hvidovre og Risbjerg kirkerne deltager også i naturprojektet og sognepræst Eva K. Østerlind fortæller, at baggrunden for de to kirkers deltagelse i projektet er, at man ønsker at tilbyde sognenes børnefamilier noget udover sommerferieturen med Folkekirkens Feriehjælp. Så med fælles ture i naturen, kan kirken tilbyde familierne nogle spændende aktiviteter og også få knyttet familierne til kirken imellem ferierne. Kirkerne håber også på, at naturprojektet kan bidrage til at børnefamilierne kommer til at lære deres nære naturområde bedre at kende og finder ud af, hvilken ressource naturen er, så både børn og voksne kan få brændt noget krudt af samt restituere.
Af spændende naturaktiviteter har de to kirker planlagt et fugleløb på kirkegården, to ture til Naturcenter Quark i Hvidovre, bl.a. i forbindelse med ”Naturens dag” den 11. september 2022 samt en weekend lejrtur med Tværkulturelt Fællesskab i oktober, så der er lidt af hvert.
Hvis jeres kirke også ønsker at lave naturaktiviteter/ture for børnefamilier er der stadig ledige pladser i naturprojektet ”Kan myrer spises?” med 5 ture i naturen med et tilskud på 1.500 kr. til hver tur. Projektet skal dog afsluttes i 2022.
Du er også velkommen til at ringe til Samvirkende Menighedsplejer med spørgsmål om forskellige natur aktiviteter, tips eller andet om natur. De deler meget gerne ud af deres erfaringer, kontakt gerne diakonikonsulent Betina Køster på 4141 1191 eller bk@menighedsplejer.dk
Desuden afholder Samvirkende Menighedsplejer et naturkursus den 7. september i Valby netop om KIRKEN I NATUREN - for sårbare mennesker.
Denne artikel er oprindeligt bragt på Samvirkende Menighedsplejers hjemmeside.