Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kirken skal være, hvor folk er – også i magasiner og på Facebook

BISKOPPENS HILSEN: Folk&kirke 2022 handler om ’Fremtiden’ – for det er vigtigt, at folkekirken er med i samtalen om, hvordan vi bærer os ad med at være i det uvisse.

Biskop Peter Birch

Peter Birch (foto: Sille Arendt)

Fremtiden kan lyde som noget, der først indfinder sig engang. Men sådan er det ikke. Fremtiden begynder i det liv, vi lever sammen nu. Samtalen om, hvad fremtiden er eller hvad vi ønsker os, den skal bringe, er vigtig – og derfor er det også vigtigt, at vi i folkekirken deltager i samtalen. At tale om fremtiden handler i høj grad om at forholde os til det usikre og møde det uvisse. Uden håb er det et møde, der avler frygt og angst.

Kirken lever ikke kun i højmessen om søndagen. Kirke og kristendom udgør en ressource, vi har med os altid; et blik på det, der omgiver os i hverdagen. Søndagens gudstjeneste er det hjerteslag, der pumper blodet rundt i kroppen, ud i liv og lemmer, farver det blik, vi ser verden med og forbinder os med det liv og den tid, vi deler med hinanden. Derfor skal vi også have sprog for vores tro i mødet med dem, der aldrig eller sjældent kommer i kirken. Vi skal give stemme til det, vi tror på, det vi håber på, den kærlighed, vi og verden ikke kan være foruden.

I dette nummer af folk&kirke er emnet ’Fremtiden’. Til forskellige tider har fremtiden haft forskellig klang. Lige fra noget forjættende og løfterigt i nogle perioder, til i andre at være forbundet med dystre anelser om uafvendelighed og katastrofe. Lige nu ser mange fremtiden indhyllet i mørke farver.

En undersøgelse fra uKirke på Vesterbro fra 2021 viste, at unge voksne er tilbageholdende med at opsøge en præst, når svære tanker og emner skal bearbejdes. De vil kun fire procent af dem, siger de, mens over tre gange så mange vil læse en artikel eller gå på de sociale medier med deres bekymringer. Derfor skal vi også være til stede der – og det er folk&kirke et af vores bidrag til.

I dag er folk&kirke et projekt, som alle landets stifter bidrager til, men magasinet er groet i vores egen baghave, og det er stadig forankret i Helsingør Stift. Alle sogne i hele stiftet modtager en kasse med magasiner, som jeg håber, I vil hjælpe med at få ud til de rigtige modtagere. Brug dem til at komme i samtale med mennesker af alle slags. Om det, der vedrører os alle: Vores fælles fremtid.

God læselyst!

Bedste hilsner
Peter Birch, biskop

 

Læs magasinet digitalt