Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Grøn Kirke konference - bæredygtighed på dagsordenen

Den 7. oktober holder Grøn Kirke konference om bæredygtighed, hvor man kan få inspiration til, hvordan den lokale kirke kan være kreativ med klima i hverdagen med særligt fokus på unge. Find programmet her.

Grøn kirke holder konference om bæredygtighed

Grøn Kirke afholder den 7. oktober konference om bæredygtighed. Foto: Grøn Kirke.

Grøn Kirke konference: Bæredygtighed på dagsordenen! – Inspiration til hvordan den lokale kirke kan være kreative med klima i hverdagen med særligt fokus på unge. 

Tilmelding, tid og sted

Tilmelding sker ved at skrive til gronkirke@gronkirke.dk. Konferencen koster 300 kr., men husk at Grøn Kirke Partnerskabskirker får to gratis billetter. 

Tid: 7. oktober 2022.

Sted: Brændkjærkirken i Kolding. 

Program

Kl. 11.00 Velkomst v. Sofie Larsen Kure, projektkoordinator for Grøn Kirke 

Kl. 11.10 Nyt fra Grøn Kirkes landsdækkende arbejde v. formand Keld Balmer Hansen 

Kl. 11.20 Historier fra hverdagen i de grønne kirker 

Kl. 11.50 Sparring i grupper 

Kl. 12.00 Grøn og Ung. Kan vi som kirker skabe noget sammen med de unge med udgangspunkt i den fælles interesse og bekymring for klima og miljø? Ud af Grøn og Ung-projektet er bl.a. kommet et samarbejde mellem den lokale kirke og gymnasiet. v. Berit Weigand Berg, Kirkefondet 

Kl. 12.30 Frokost 

Kl. 13.20 Grønne sange og salmer. Hvad gør det ved os, når vi synger sammen om Guds skaberværk? Oplæg og fællessang v. Marianne Søgaard Andersen, Silkeborg Højskole 

Kl. 14.00 Hvordan kan madspild og fællesspisninger skabe grønt engagement i kirken? Langbordsfællesspisning, globalt perspektiv med fokus på den lokale forankring v. Casper Just, projektleder Folkekirkens Nødhjælp 

Kl. 14.30 Kaffe og kage 

Kl. 14.45 Workshops 

  1. Grøn børnekirke. Overvejelser og konkrete ideer fra arbejdet med at gøre Børnekirken grøn og give børnene ejerskab i processen med årlige grønne forløb, “grøn” synlighed året rundt og særlig generationsgudstjeneste i skabelsestiden. v. Maria B. Aaskov, præst i Odense Metodistkirke. 
     
  2. Bæredygtighedsstafetten er et materiale, som forsøger at koble hånd og ånd til håb og handling i respekt og omsorg for skaberværket. Den kan bruges i kirken, i gudstjenesten og undervisningssammenhænge eller i lokalsamfundet i samtale med unge fra området. V. Lise Palstrøm, sognepræst og Grøn Kirke stiftsmedarbejder. 
     
  3. Pilgrimsvandringer og åndelighed. Hvordan kan vi bruge de omgivelser, som vi har: skov, park, kirkegård, byrum eller have som rum for åndelig fordybelse og pilgrimsvandringer? Hvad gør naturen ved os, og hvad betyder det for os i vores tros- og bønsliv? Kan pilgrimsvandringer være for alle uanset alder? v. Elisabeth Lidell, pilgrimspræst. 

Kl. 15.25 GreenHouse, Norges første grønne ungdomsmenighed: Hvordan har ideerne og konceptet spredt sig ud fra egen menighed? Hvilken tilgang er blevet brugt i arbejdet, hvordan ser mulige veje ud for det videre grønne ungdomsarbejde i Norge, og hvordan det kan være til insporation for kirkerne i Danmark?. v. Eivind Kråvik, norsk ungdomspræst. 

Kl. 16.00 Tak for i dag

Læs mere om Grøn Kirke her.