Det er ikke bare sognekirker, der kan certificeres som grøn kirke. Stiftsadministrationen i Helsingør har sat sig ned med afkrydsningslisten fra Grøn Kirke for at undersøge, hvor der kunne være noget at hente.
Det har ført til en række justeringer.
- Elpærerne er blevet skiftet ud til LED-pærer.
- Abonnementet på papiravisen er ændret til et digitalt abonnement.
- Stiftsadministrationen printer mindre ud end tidligere, bl.a. pga. journaliseringssystemet F2.
- Deltagere til en frokost i huset i forbindelse med møder skal tilmelde sig, så der ikke bliver købt for meget mad, der bagefter ryger i skraldespanden.
- Slut med brug af engangsservice.
I august måned kom der så besked fra Grøn Kirke-netværket om, at stiftsadministrationen nu er certificeret som en grøn kirkelig organisation
”Det har faktisk været en meget fredelig omstilling,” fortæller Stefanie Laursen, der har været tovholder på opgaven. ”Alle kolleger er kommet med forslag til, hvordan vi kan spare på både pengene og miljøbelastningen, og vi er godt tilfredse med alle de små tiltag, der til sammen gør en forskel.”
Og det er ikke en proces, der hermed er færdig en gang for alle, understreger hun. ”Det er et fast punkt på vores dagsorden til personalemøderne, om vi kan få øje på flere muligheder. I øjeblikket er vi i dialog med vores gartner om at anlægge et vildt blomsterbed, der kan forøge biodiversiteten i den klosterhave, som hører til stiftsadministrationen og bispeboligen.”
Sådan bliver man grøn kirke
På Grøn Kirkes hjemmeside kan man finde tjeklister og andre krav til kirker, kirkegård, skoler og kirkelige organisationer, der gerne vil certificeres som grønne.
Læs også artiklen Grøn liturgi og blomstereng med gode råd grønne kirker i Helsingør